Semppi-terveyspisteet

Semppitekstillä

Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin.

Itsehoitopistetoimintaa on kehitetty Pohjois-Karjalassa vuodesta 2006 lähtien Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen hallinnoimana. Vuonna 2014 itsehoitopisteet saivat uuden ilmeen ja nimen, ja nykyään toiminnasta vastaavat yhteistyökumppaneina Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ja Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus hankkeineen.

Semppi-terveyspisteitä on perustettu terveysasemille, kirjastoihin ja järjestöjen toimitiloihin. Pisteillä on mittausvälineitä, kuten verenpainemittari ja vyötärönmittausnauha, opastusta ja viitearvoja mittausten tueksi sekä testejä elintapojen arviointiin. Pisteet toimivat myös kohtauspaikkana erilaisille terveystietoiskuille, testauksille ja valtakunnallisille teemaviikoille.

Semppi-terveyspisteellä on omat verkkosivut, jossa on kootusti luotettavaa tietoa yhdeksän terveysteeman pohjalta sekä kaikkien Semppi-terveyspisteiden yhteystiedot.

Tutustu sivuihin: www.semppi.fi